Akcija uređenja staze i obnove markacija na stazi Brzice - Kaoci - Lokva

Written by Teo Bartulovic.

markiranje thDragi planinari, ljubitelji prirode i Biokova, Hrvatsko Planinarsko društvo 'Sveti Jure' iz Zagvozda Vas poziva da odvojite jedan dan i učinite dobro djelo za svoje društvo ali i za sve planinare koji planinare po Biokovu.

Planira se čišćenje i obnova markacija na svojevrsnoj žili kucavici koja povezuje Biokovski south i north face, neki bi rekli lice i naličje dok sam ja skloniji konstataciji da se zapravo radi o dva lica, podjednako lijepa, svako na svoj način.... .. .

Akcija uređivanja staza prema vrhu Sv. Ilija

Written by Teo Bartulovic.

markiranje thDragi Zagvožđani, planinari, ljubitelji prirode i Biokova! U susret tradicionalnom hodočašću i svetoj misi na vrhu Sv. Ilija koja će se održati 18. srpnja s početkom u 10:00 Hrvatsko Planinarsko društvo “Sveti Jure” iz Zagvozda, u utorak 14.07. organizira akciju pročišćavanja planinarske staza koja is Starog sela preko Dobrog dola vodi prema vrhu Sv. Ilija koja je ujedno i najpopularniji smjer uspona i povratka hodo... .. .

Akcija uređivanja staza i obnove markacija

Written by Teo Bartulovic.

markiranje thDragi Zagvožđani, planinari, ljubitelji prirode i Biokova! Hrvatsko Planinarsko društvo “Sveti Jure” iz Zagvozda, 25.10. (petak), počinje organiziranu akciju pročišćavanja planinarskih staza na sjevernoj (zagvoškoj) strani Biokova, koja će, sa prekidima, trajati dok se sve planinarske staze ne pročiste!

Pozivamo Vas da se kao volonter pridružite ovoj akciji i svojim angažmanom doprinesete da nam Biokovo bude ljepše i sigu... .. .

Hodočašće Svetom Roku i posjet Jarovoj rupi

Written by Teo Bartulovic.

roko thZa nam je još jedan hodočasnički ciklus, nakon Sv. Ilije, Sv. Jure na red je došao i Sv. Roko kao posljednje zabiokovsko hodočašće u organizaciji našeg društva pa evo i kratkog foto izvješća sa istog da ne izgubimo dobar običaj ;)

Ne sjećam se da smo ikada krenuli brojniji i organiziranije na Sv Roka a za razliku od prošle godine nas je poslužilo i vrijeme pa se tako na noćenju ususret misi na Čuliji okupilo dvadesetak ljudi da bi se na kraju sa hodočasnicima pristiglim tijekom jutra na vrhu okupilo šezdesetak plan... .. .

Galerija: Akcija čišćenja i uređenja staze Brzice - Lokva

Written by Teo Bartulovic.

00 ilija thU subotu se mala ali vrijedna skupina članova okupila u svitanje s nakanom da uredi, protrsi i pročisti svojevrsnu žilu kucavicu koja povezuje Biokovski south i north face, neki bi rekli lice i naličje dok sam ja skloniji konstataciji da se zapravo radi o dva lica, podjednako lijepa, svako na svoj način.

Naravno, govorim o stazi koja kreće iz Zagvoškog zaseoka Brzice i preko Kaoca, Ozdrvače i Podrašca vodi do planinarskog doma na Lokvi i koja je zbog uznapredovale vegetacije vapila za malko pažnje i iziskivala temeljito čišćenje što smo i napravili. Ekipa u sast... ..