I think this is the beginning of a beautiful friendship :-)

Written by Teo Bartulovic.

juraj 00Unless you've been living under a rock for the past few years, you've probably heard o HGSS’ovom skloništu na lokaciji Radića stanovi. Sklonište samo po sebi, prvenstveno zbog njegove lokacija i dostupnosti pitke vode je izvanredna ideja koja je zvučala jako obećavajuće no nažalost realizacija je bila daleko od toga.

Dugo iščekivano sklonište na sjevernim obroncima Biokova se pretvorilo u veliko razočaranje, je li to zbog visokih očekivanja ili manjkavog projekta prosudite sami ako vas put nanese u ove krajeve. A ako vas slučajno nanese onda bi vrijedilo znati da su vrijedni zabiokovski planinari udružili snage kako bi barem staza do skloništa bila reprezentativna ako sklonište već nije.

U subotu se 25 članova HPD Sveti Jure iz Zagvozda uz pomoć desetak članova HPD-a Imotski te po jednog člana PD Imber Omiš te HPD-a Veliko Brdo uputilo prema Kaocima kako bi počevši na Drljenovcu uredilo i markiralo odvojak koji sa staze koja izvorno vodi od zaseoka Brzice preko Kaoca i Podrašca do Lokve vodi do već spomenutog skloništa.

Nakon kratkog ali sadržajnog sastanka u općini Zagvozd gdje su se dogovorili detalji te donijela konačna odluka oko trase na predjelu Stražbenice i Mišljena krenulo se požarnim putem do Kaoca gdje je odlučeno da se zbog iznimno velikog odziva podijelimo u dvije grupe. Jedna grupa je krenula markirati novi dio staze od Drljenovca do Radića stanova dok se druga grupa usredotočila na obnovu markacija na dijelu staze koja vodi povratno do zaseoka Brzice.

Akcija je završila u popodnevnim satima a GPS trag nove staze kao i kartu možete preuzeti sa naših stranica a za sva eventualna pitanja vezano za stazu i/ili sklonište stojimo na raspolaganju.

Zadnje ali ne manje bitno druženje je nastavljeno na after party-u konobi kod našeg predsjednika Vedrana a kako je sve izgledalo možete vidjeti na priloženim fotkama i video materijalu.…

Akcija čišćenja i uređenja staze Brzice - Drljenovac - Mišljen - Radića stanovi

Najviši vrh Biokova u zimskom izdanju, umotan u debeli plašt satkan od magle, snijega i leda...
Brzice - Mišljen - Radića stanovi (click to download)


POVEZNICE

GPX: Milići - Očesci - Sv. Jure

Pravilnik o markiranju Hrvatskih planinarskih putova

Četverodnevni pohod na sv. Juru

Planinarski križ sa crkvice svetog Jure

Radiotelevizijski odašiljač Biokovo na Sv. Juri

Crkvica svetog Jure na Biokovu je na vrdolskoj strani

GPX: Turija - Sv. Jure - Lokva - Motika - Sv. Ilija - Bast - Dedići

cistoca s
Čisto sačuvaj čistim! Nečisto počisti! (click to enlarge)

Ukoliko primijetite eventualne pogreške i/ili imate sugestije za poboljšanje molimo Vas da nam iste dojavite ispunivši kontakt obrazac kojeg možete pronaći na našim internet stranicama u kontakt sekciji. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju. Za bilo kakva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte!


Autor: Teo Bartulović
Photo: Teo Bartulović
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2013 - All Rights Reserved!