Ovu subotu svi putovi vode na radnu akciju na Biokovi

Written by Teo Bartulovic.

00 vraca sU skladu sa stanjem na terenu i planom da se do ljeta sve staze pod jursidkcijom našeg HPD-a dovedu u optimalno stanje u subotu 06.04.2024. godine organiziramo radnu akciju održavanja planinarske staze koja kreće iz Brzica prema Lokvi i Radića stanovima (sklonište).

Na samoj stazi je potrebno sanirati stabla koja su stradala u par orkanskih udara juga ove zime te osvježiti djelomično dotrajalu markaciju. Zadnje ali ne manje bitno osim već navedenog također je zbog novog skloništa koje se nalazi na Radića stanovima potrebno i markirati odvojak koji sa ove staze preko Mišjena vodi do skloništa gdje se staza ujedno križa onom koja vodi prema Sv. Iliji.

Nadam se što većem odazivu jer se radi o svojevrsnoj žili kucavici koja povezuje Biokovski south i north face, neki bi rekli lice i naličje dok sam ja skloniji konstataciji da se zapravo radi o dva lica, podjednako lijepa, svako na svoj način.

Okupljanje svih volontera će biti u općini Zagvozd (preko puta nogometnog igrališta) u 07:00 sati gdje će se ujedno i održati kratki brifing, odrediti brojčano stanje te napraviti raspored. Ukoliko nas bude više (čemu se iskreno nadamo i veselimo) postoji mogućnost da se dio ljudi prebaci na stazu Milići - Sv. Jure.

Marendu je potrebno ponijeti svatko za sebe a nakon odrađene akcije ručak/večera će biti organizirana u konobi kod našeg predsjednika Vedrana Mlikote i stoga molimo sve koji nam se žele pridružiti da na anketi niže najave svoj dolazak kako bi se mogli logistički što bolje pripremiti. 

Molimo sve da sa sobom ponesu zaštitnu opremu i alat s kojim će raditi (rukavice, škare, kosor, pilu...i sl. ).

Za sva eventualna pitanja stojimo na usluzi, slobodno nam se obratite na brojeve telefona ili preko Facebook stranice. Unaprijed zahvaljujemo na, nadamo se, velikom odazivu!

Molimo vas da svakako potvrdite svoj dolazak a za sva eventualna pitanja stojimo na usluzi, slobodno nam se obratite na brojeve telefona ili preko Facebook stranice. Unaprijed zahvaljujemo na, nadamo se, velikom odazivu!

Dopredsjednik
HPD Sveti Jure Zagvozd
Teo Bartulović

Ovako je to izgledalo prošli put na istoj stazi

POVEZNICE

GPX: Milići - Očesci - Sv. Jure

Pravilnik o markiranju Hrvatskih planinarskih putova

Četverodnevni pohod na sv. Juru

Planinarski križ sa crkvice svetog Jure

Radiotelevizijski odašiljač Biokovo na Sv. Juri

Crkvica svetog Jure na Biokovu je na vrdolskoj strani

GPX: Turija - Sv. Jure - Lokva - Motika - Sv. Ilija - Bast - Dedići

cistoca s
Čisto sačuvaj čistim! Nečisto počisti! (click to enlarge)

Ukoliko primijetite eventualne pogreške i/ili imate sugestije za poboljšanje molimo Vas da nam iste dojavite ispunivši kontakt obrazac kojeg možete pronaći na našim internet stranicama u kontakt sekciji. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju. Za bilo kakva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte!


Autor: Teo Bartulović
Photo: Teo Bartulović
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2013 - All Rights Reserved!

dali svoj obol na ovogodišnjim pripremnim akcijama