Akcija uređivanja staza prema vrhu Sv. Ilija

Written by Teo Bartulovic.

00 vraca sDragi Zagvožđani, planinari, ljubitelji prirode i Biokova! U susret tradicionalnom hodočašću i svetoj misi na vrhu Sv. Ilija koja će se održati 18. srpnja s početkom u 10:00 Hrvatsko Planinarsko društvo “Sveti Jure” iz Zagvozda, u utorak 14.07. organizira akciju pročišćavanja planinarske staza koja is Starog sela preko Dobrog dola vodi prema vrhu Sv. Ilija koja je ujedno i najpopularniji smjer uspona i povratka hodočasnika.

Pozivamo Vas da se kao volonteri pridružite ovoj akciji i svojim angažmanom doprinesete da jedno od najzahtjevnijih hodočašća u hrvatskoj prođe što sigurnije te da svim hodočasnicima ostane u što ljepšem sjećanju.

Okupljanje svih volontera je ispred caffe bara Histrion u Zagvozdu u 05:00 sati gdje će se ujedno i održati krati brifing,  odrediti brojčano stanje, napraviti raspored te svima biti izložen plan akcije, nakon kojeg se polazi na Biokovo! Apeliramo na sve koji nam se žele pridružiti da po mogućnosti najave svoj dolazak kako bi se mogli logistički što bolje pripremiti.

Ukoliko odziv bude veći možda se rasporedimo i krenemo iz dva smjera tako da jedna grupa krene iz Starog sela dok bi druga grupa krenula iz Šuta prema prijevoju Vraca.

Molimo sve da sa sobom ponesu zaštitnu opremu i alat s kojim će raditi (rukavice, škare, kosor, pilu...i sl. ).

Za sva eventualna pitanja stojimo na usluzi, slobodno nam se obratite na brojeve telefona ili preko Facebook stranice. . Unaprijed zahvaljujemo na, nadamo se, velikom odazivu!

Predsjednik
HPD Sveti Jure Zagvozd
Vedran Mlikota

Ovako je to bilo na uređenju staze Brzice - Lokva

POVEZNICE

GPX: Milići - Očesci - Sv. Jure

Pravilnik o markiranju Hrvatskih planinarskih putova

Četverodnevni pohod na sv. Juru

Planinarski križ sa crkvice svetog Jure

Radiotelevizijski odašiljač Biokovo na Sv. Juri

Crkvica svetog Jure na Biokovu je na vrdolskoj strani

GPX: Turija - Sv. Jure - Lokva - Motika - Sv. Ilija - Bast - Dedići

cistoca s
Čisto sačuvaj čistim! Nečisto počisti! (click to enlarge)

Ukoliko primijetite eventualne pogreške i/ili imate sugestije za poboljšanje molimo Vas da nam iste dojavite ispunivši kontakt obrazac kojeg možete pronaći na našim internet stranicama u kontakt sekciji. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju. Za bilo kakva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte!


Autor: Teo Bartulović
Photo: Teo Bartulović
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2013 - All Rights Reserved!

dali svoj obol na ovogodišnjim pripremnim akcijama