Akcija uređivanja staza i obnove markacija

Written by Teo Bartulovic.

00 vraca sDragi Zagvožđani, planinari, ljubitelji prirode i Biokova!

Hrvatsko Planinarsko društvo “Sveti Jure” iz Zagvozda, 25.10. (petak), počinje organiziranu akciju pročišćavanja planinarskih staza na sjevernoj (zagvoškoj) strani Biokova, koja će, sa prekidima, trajati dok se sve planinarske staze ne pročiste!

Pozivamo Vas da se kao volonter pridružite ovoj akciji i svojim angažmanom doprinesete da nam Biokovo bude ljepše i sigurnije za sve one koji ga vole i koriste.

Okupljanje svih volontera je u caffe baru Histrion 25.10. u 07:30 sati. Tada će, kada se utvrdi broj ljudi, svima biti izložen plan akcije, nakon kojeg se polazi na Biokovo!

Staze će se obnavljati sukladno listi prioriteta i frekventnosti uporabe a sa kojom stazom ili stazama će se početi u petak bit će odlučeno ovisno o odzivu planinara i svih drugih koji su voljnih pomoći u održavanju staza a sve u svrhu konstantne aktivnosti na promicanju naše velebne Biokove, osobito po našem mišljenju pomalo nepravedno zapostavljene sjeverne strane, njene jedinstvene ljepote, velikog bogatstva biljnih i životinjskih vrsta, njenih ponikva, vrtača, škrapa, doce, špilja i ledenica te nebrojnih kraških jama.

Molimo sve da ponesu sa sobom alat s kojim će raditi (kosor, pilu...i sl. ).

HPD Sveti Jure, nakon završetka akcije, za sve sudionike organizira ručak. Unaprijed zahvaljujemo na, nadamo se, velikom odazivu!

Predsjednik
HPD Sveti Jure Zagvozd
Vedran Mlikota

Ovako je to bilo na uređenju staze Brzice - Lokva

POVEZNICE

GPX: Milići - Očesci - Sv. Jure

Pravilnik o markiranju Hrvatskih planinarskih putova

Četverodnevni pohod na sv. Juru

Planinarski križ sa crkvice svetog Jure

Radiotelevizijski odašiljač Biokovo na Sv. Juri

Crkvica svetog Jure na Biokovu je na vrdolskoj strani

GPX: Turija - Sv. Jure - Lokva - Motika - Sv. Ilija - Bast - Dedići

cistoca s
Čisto sačuvaj čistim! Nečisto počisti! (click to enlarge)

Ukoliko primijetite eventualne pogreške i/ili imate sugestije za poboljšanje molimo Vas da nam iste dojavite ispunivši kontakt obrazac kojeg možete pronaći na našim internet stranicama u kontakt sekciji. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju. Za bilo kakva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte!


Autor: Teo Bartulović
Photo: Teo Bartulović
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2013 - All Rights Reserved!

dali svoj obol na ovogodišnjim pripremnim akcijama