FOTO REPORT: Zimski uspon na Čvrsnicu, vrh Veliki Vilinac

Written by Teo Bartulovic.

Dok se ostatak društva sunčao na južnim obroncima Biokova i odradio jednu laganu turu, da ne kažem šetnjicu sa pomlatkom, naš Vito je udružio snage sa dragim prijateljima iz Makarske i Kaštela te krenuo u posve suprotnom smjeru, prema snijegom osjetno izdašnijoj lokaciji u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Cilj ove šarolike ekipe je bila Čvrsnica, odnosno vrh Veliki Vilinac (2118 mNv) na koji su se uputili iz Risovca preko planinarskog skloništa Zaglavlje (1560 mNv) po 8 km dugoj stazi, a kako je uspon izgledao iz Vitine perspektive pogledaj te u galeriji dolje.

Uzgred rečeno, vrh Veliki Vilinac (2118 mNm) je drugi po veličini vrh Čvrsnice. Ispod vrha je smješten planinarski dom pored kojeg se nalazi i izvor vode što je uz predivan pogled jedan od glavnih razloga zbog čega je ovaj vrh posjećeniji od Pločnog koji je sa svojih 2228 metara nadmorske visine najviši vrh ove planine.Kompletan album je također dostupan i na našoj službenoj Facebook stranici, lajkanje i komentiranje je neograničeno :) pa ukoliko imate komentar ili Vam je neka slika posebno zapela za oko samo navalite i komentirajte album uzduž i porijeko ;)


Autor: Teo Bartulović
Photo: Vito Miloš
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2013 - All Rights Reserved!