Malo nas je al' nas ima :)

Written by Teo Bartulovic.

krcenje 00 Proteklog vikenda smo nastavili sa intenzivnim radovima na sjevernim obroncima Biokova a sve u nakani da u najkraćem mogućem roku obnovimo sve staze pod jurisdikcijom HPD-a sveti Jure Zagvozd.

Inicijalni plan je bio da se sakupimo te u potpunosti dovršimo radove na stazi Koja iz Brzica preko Kaoca vodi do Lokve sa odvojkom prema Radića stanovima i dalje prema vrhu Sv. Ilija no obzirom da je odziv još jednom bio puno veći od očekivanog podijelili smo se u više timova.

Najveća grupa je u subotu krenula sa dva kombija prema Domu pod Jurom odakle se kombijem uputila domu na Lokvi gdje smo se pregrupirali još jedno i razdvojili u dvije grupe. Prva grupa je sa teškom mehanizacijom krenula direktno prema Kaocima uz plan da raščisti nered koji je napravio požar na dijelu prije Podrašca te da nastavi i pročisti stazu do Drjenovca.

Manja grupa je ostala noćiti na Lokvi i oni su se bavili isključivo obnavljanjem markacija. Ova grupa je imala i pridruženog člana, specijalnog gosta from germany, vintage gurua Yvan On Stock among friends also known as Kikikiland kojeg ovim putem još jednom pozdravljamo i zahvaljujemo što nam se pridružio :D

Pararelno sa ovim oba dana se radilo na još nekoliko Lokacija, 'lovačka sekcija' je intenzivno radila na stazi sa Turije prema Lozocu dok je drugi dio ekipe detaljno protrsio nemarkiranu pastirsku stazu koja vodi prema bunaru Plano.

U nedjelju smo bili jednako vrijedni pa su tako Zinzo i Živko odradili dio staze od Milića do prvih staja na stazi koja vodi prema najvišem vrhu Biokova. Lovac se sa svojom ekipom ranom zorom uputio prema Ozdrvači odakle su krenuli i pročistili još jednu staru nemarkiranu planinarsku stazu koja vodi do Katušića stanova.

Naravno, tim koji je ostao noćiti nije zabušavao već je nastavio sa obnovom markacija prema Drjenovcu te se je u kasnim popodnevnim satima spustio do Kaoca gdje smo spretno i sretno upali na rođendanski party :D

Zadnje ali ne manje bitno ovoga vikenda smo postali bogatiji za dva nova člana pa koristim priliku da još jednom izrazim dobrodošlicu Anti i Alenu!

Obzirom da nam je kiša poremetila planove, ovu nedjelju 12.05 se vraćamo na već spomenutu stazu te nastavljamo sa čišćenjem prema Dobrom dolu. 



Najviši vrh Biokova u zimskom izdanju, umotan u debeli plašt satkan od magle, snijega i leda...
Brzice - Mišljen - Radića stanovi (click to download)



Autor: Teo Bartulović
Photo:Razni izvori :D
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd - All Rights Reserved!