NAJAVA: Nastavak radova na stazi Staro selo - Dobri dol - Sv. Ilija

Written by Teo Bartulovic.

krcenje thAs you may have already know, na praznik rada se mala ali vrijedna skupina članova se uputila iz Starog sela Prema Dobrom dolu sa nakanom da pročisti stazu te mikrolokaciju sa dva stara bunara Prižerac. Nažalost vremenski uvjeti nam nisu bili nakl... .. .

Malo nas je al' nas ima :)

Written by Teo Bartulovic.

krcenje thProteklog vikenda smo nastavili sa intenzivnim radovima na sjevernim obroncima Biokova a sve u nakani da u najkraćem mogućem roku obnovimo sve staze pod jurisdikcijom HPD-a sveti Jure Zagvozd.

Inicijalni plan je bio da se sakupimo te u potpunosti dovršimo radove na stazi Koja iz Brzica preko Kaoca vodi do Lokve sa odvojkom prema Radića stanovima i dalje prema vrhu Sv. Ilija no obzirom da je odziv još jednom bio puno veći od oček... .. .

 

Radni praznik rada HPD-a Sv. Jure

Written by Teo Bartulovic.

krcenje thNakon odrađene akcije na čišćenju stazer Brzice – Kaoci – Nozdrvača - Podrašac – Lokva, te markiranju nove staze koja se na Drjenovcu odvaja i ide prema skloništu na Radića stanovima te dalje prema Svetom Iliji, članovi društva su svoje djelovanje usmjerili prema drugom pristupnom pravcu prema vrhu Sveti Ilija. 

Naime, mala ali vrijedna skupina članova se uputila iz Starog sela Prema Dobrom dolu sa nakanom da pročisti ovaj najzahtjevaniji dio staze te pripremi teren za markaciste. Nažalost vremenski uvjeti nam nisu bili nakl... .. .

I think this is the beginning of a beautiful friendship :-)

Written by Teo Bartulovic.

00 ilija thUnless you've been living under a rock for the past few years, you've probably heard o HGSS’ovom skloništu na lokaciji Radića stanovi. Sklonište samo po sebi, prvenstveno zbog njegove lokacija i dostupnosti pitke vode je izvanredna ideja i zvučala je jako obećavajuće no nažalost realizacija istog je bila daleko od toga.

Dugo iščekivano skloniste na sjevernim obroncima Biokova se pretvorilo u veliko razočaranje, dali je to zbog visokih očekivanja ili manjkavog projekta prosudite sami ako vas put nanese u ove krajeve. A ako vas slučajno nanese ona bi vrijedilo znati da su vrijedni zabiokovski planinari udružili snage kako bi bare.. ..

Akcija uređenja staze i obnove markacija na stazi Brzice - Kaoci - Lokva

Written by Teo Bartulovic.

markiranje thDragi planinari, ljubitelji prirode i Biokova, Hrvatsko Planinarsko društvo 'Sveti Jure' iz Zagvozda Vas poziva da odvojite jedan dan i učinite dobro djelo za svoje društvo ali i za sve planinare koji planinare po Biokovu.

Planira se čišćenje i obnova markacija na svojevrsnoj žili kucavici koja povezuje Biokovski south i north face, neki bi rekli lice i naličje dok sam ja skloniji konstataciji da se zapravo radi o dva lica, podjednako lijepa, svako na svoj način.... .. .