Po jutru se dan poznaje?!

Written by Teo Bartulovic.

sinal 00 sIako prognostički modeli za prvi vikend u 2014. i nisu izgledali osobito obećavajuće, odlučili smo u novu godinu zakoračiti na pravi način i započeti ju onako kako smo završili i staru, jednom pristojnom turom po južnim obroncima Biokova.

Zbog obilnije kiše najavljene za drugu polovicu vikenda odustali smo od kampiranja i dogovorili smještaj kod naših prijatelja u njihovoj kućici ponad Sinjala koja nam lagano postaje omiljeno utočište, osobito onda kad vremenske prilike nisu idealne.

Kao i obično, Sinjal nas je dočekao predivnim praskozorjem, barem nas par ranoranioca, dok su oni koji vole drijemati malko duže tek nakon pogleda na slike shvatili što su propustili. Jedan nadasve predivan prizor u kojem se nebo preljeva u nestvaran spektar boja i nijansi koje se mijenjaju ovisno o intenzitetu i kutu pod kojim prve zrake sunca sramežljivo padaju na mnoštvo oblaka rasutih iznad nas u predivnim bojama od purpurno ljubičaste do vatreno žute, prizor koji bi svakog ostavio bez daha.

Na žalost, ovakav praskozorja obično najavljuju skorašnju promjenu vremena pa smo se užurbano pripremili i preko Lokve krenuli put velikog Šibenika bez jasno definiranog smjera povratka.

Očekivano, vrijeme se u vrlo kratkom vremenu drastično promijenilo, sunce su zamijenili oblaci a već na Lokvi nas je dohvatila magla koja je smanjila vidljivost na par desetaka metara i koja nam je postala vjerni suputnik tijekom cijelog dana i uskratila nas za inače predivan pogled sa M. Šibenika.

Nakon kratkog vijećanja podno Velikog Šibenika odlučili smo povratak odraditi kružno preko Brloga i Motike, što je osjetno produžilo povratak, al' nam je još uvijek ostalo taman dovoljno vremena da se prije mraka i jače kiše vratimo do baze. Cjelodnevno skakutanje po skliskim i vlažnim stazama je na sve ostavilo traga uključujući i našeg malog sibirca koji je malko precijenio svoje mogućnosti i istrčao se do iznemoglosti pa je trebao i malu pomoć u zadnjih par stotina metara.

I na kraju što reći? Koju poslugu porati? Kome? :D Prvenstveno se zahvalit na gostoprimstvu domaćinima, bez obzira na to koliko tura bila zahtjevna i vremenski uvjeti loši sve skupa je puno lakše kad se na kraju takvog iscrpljujućeg dana možete vratiti u topao dom, opustiti u ugodnoj atmosferi i dobrom društvu uz čašu toplog vina... .. . Ili da pojednostavim stvari, neke stvari se stvarno ne mogu kupiti novcem za sve ostalo tu su naše fotografije koje zbog kiše i magle koja nas je pratila manje, više cijeli vikend i nisu tako lijepe i izdašne kako inače al' i ovakve imaju svoje draži i iskreno se nadam da ćete uživati u njima.Kompletan album je također dostupan i na našoj službenoj Facebook stranici, lajkanje i komentiranje je neograničeno :) pa ukoliko imate komentar ili Vam je neka slika posebno zapela za oko samo navalite i komentirajte album uzduž i porijeko ;)
Detaljna statistika i virtualni pregled staze
Ukupna duljina:

27.1


kilometara

  Atraktivnost: star   star   star   star   
Preuzmi GPS trag:
download
Zahtjevnost staze: star   star   star 
Sagoreno ćevapa: burger   burger   burger   burger 
Polazište: Chapin's wellness
Odredište: Chapin's wellness
Ukupni uspon: ˄ 17,6 km / 980 m
Ukupni spust: ˅ 9,50 km / 890 m
Minimalna visina: ≈ 1183m
Maksimalna visina: ≈ 1496m
Markacija staze: Average
google.maps.MapTypeId.HYBRID 1 1 1 1 1 1 1 #0000FF Distance Elevation Speed Heart Rate Distance: {0} {2} Elevation: {1} Distance: {0} {2} Speed: {1} Distance: {0} {2} Heart Rate: {1}
Penjanje je samo po sebi potencijalno opasna aktivnost i zbog toga uvijek provjerite informacije koje ste dobili iz razno raznih izvora prije nego što se na njih oslonite! Autori se ograđuju od odgovornosti za bilo koje posljedice ili povrede do kojih bi eventualno moglo doći korištenjem informacija preuzetih sa ovih stranica!

POVEZNICE

Mountain View House Rentals

Ravna vlaška - Kimet - Stopanj dolac & Vice versa

Nestvarna ljepota: Biokovski raj iznad mora oblaka (magle)


kimet s
Sometimes the most breathtaking view is the one right in front of you.... (click to enlarge)

Autor: Teo Bartulović
Photo: Teo Bartulović
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2013 - All Rights Reserved!