Uređenje staze prema Kaocima (Brzice - Ozdrvača - Lokva)

Written by Teo Bartulovic.

brzice 00 s Ako nas pratite dovoljno dugo onda već znate da imamo u planu kompletno srediti svih osam staza pod jurisdikcijom našeg društva prije prvih snjegova a obzirom da to znači da treba protrsiti i markirati gotovo 50 kilometara staza uzduž i poprijeko Biokova odlučili smo maksimalno intenzivirat radove.

Nakon odrađenih akcija na čišćenju službenih i markiranih pravaca uspona prema najvišem vrhu Biokova članovi društva su svoje djelovanje usmjerili prema platou Kaoci a sve u cilju obnove planinarskog doma, poboljšanja pristupa te promociji alternativnih (neslužbenih) pravaca uspona prema ovom lokalitetu.

Na žalost zbog posla oko vina odnosno jematve bili smo desetkovani pa se skupila iznimno mala ali vrijedna ekipa (Jakov, Martin, Jadranko, Teo) a pred kraj nam se pridružio i Mario te pomogao na tršenju najzahtjevnijeg dijela od Počivala do Brzica. Naravno posebna zahvala ide i Slavenu koji se ustao ranom zorom da bi nas prebacio do Kaoca kako bi nam koliko, toliko olakšao kompletan posao.

Ni manjak u ljudstvu, ni poskoci koji su ispuzli na sunčanje u iznenađujuće velikom broju nas nisu pokolebali pa smo posao na vrijem i uspješno priveli kraju te kompletno očistili i obnovili markacije na potezu od Brzica do Ozdrvače.

Sljedeća je na redu staza iz Šuta do Vraca koja je poprilično zarasla osobito u prvom dijelu pa se nadamo bolje odzivu jer će njeno uređivanje iziskivati puno više i vremena i truda. Toliko za sada i čisto da ne izgubimo naviku prilažemo par fotografija da vidite kako je sve skupa izgledalo, jednostavno nas je bilo premalo da bi taj dio mogli kvalitetnije odraditi ovaj put.Kompletan album je također dostupan na našoj službenoj Facebook stranici, lajkanje i komentiranje je neograničeno :) pa ukoliko imate komentar ili Vam je neka posebno zapela za oko samo navalite i komentirajte album uzduž i porijeko ;)

POVEZNICE

GPX: Stanići - Ržišća - Kaoci - Pisak - Bartulovići

GPX: Bartulovići - Bebek guvno - Pišćet - Živa voda - Stanići

Akcija uređivanja i obnove markacija na najfrekventnijoj stazi prema Sv. Juri

Održan vanredni sastanak izvršnog odbora na temu obnove planinarske kućice Kaoci


Autor: Teo Bartulović
Photo: Teo Bartulović
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2013 - All Rights Reserved!

dali svoj obol na ovogodišnjim pripremnim akcijama