Foto report sa dana planinara Dalmacije

Written by Teo Bartulovic.

Činjenica da već dugi niz godina participiramo u danima planinara Dalmacije te da smo jednom imali čast da budemo i domaćini ne umanje našu radost sudjelovanja pa smo se tako i ove godine uputili u smjeru Radošića kako bi sudjelovali u ovoj tradicionalnoj manifestaciji, iako zbog niza otegotih okolnosti nismo bili brojčano jaki koliko smo planirali.

Kako smo već pisali u nekoliko navrata, u sklopu program proslave 80 godišnjice osnutka, organizaciju i domaćinstvo ove godine je preuzeo planinarski klub Split i ovu priliku bih prvenstveno iskoristio da se još jednom zahvalimo vrijednim domaćinima koji su dali su sve od sebe da se brojni posjetitelji kako sa područja Dalmacije tako i iz susjedne Bosne i Hercegovine osjećaju ugodno i dobrodošlo.

Samo okupljanje planinara je počelo već u subotu u ranim jutarnjim satima a veći priliv planinara je osujetila kiša i prohladno vrijeme, da ne spominjemo poplave koje su spriječile susjede iz Bosne i Hercegovine da nam se u uobičajeno velikom broju pridruže i ove godine.

Na sreću nedjeljno jutro je osvanulo toplo i sunčano i nagovijestilo da bi se aktivnosti mogle konačno početi odvijati prema planiranom rasporedu a sve je kulminiralo sportskim natjecanjima u popodnevnim satima. Iako su se sportska natjecanja vodila pod motom 'važno je sudjelovati' nije nedostajalo ni htjenja ni natjecateljskog duha kako u ženskoj tako i u muškoj konkurenciji.

Obzirom da nismo bili osobito brojčano jaki natjecali smo se u dvije kategorije i dok smo u potezanju konopa u kojem smo sudjelovali sa susjedima iz baške vode posve podbacili sve smo nadoknadili u obaranju ruke gdje je naš mateo u žestokoj konkurenciji maestralno prošao do finala u kojem Gricku nije ostavio ni najmanje šanse pa smo se doma vratili sa titulom najboljih u obaranju ruke.

Susret je završio dodjelom zahvalnica i priznanja u kasnim popodnevnim satima a kako je sve skupa izgledalo kao i obično možete vidjeti u fotogaleriji.

Dani Planinara Dalmacije - Radošić 2014


dpd bottom
POVEZNICE

Planinarski klub Split

Dani Planinara Dalmacije - Blaca 2013


Autor: Teo Bartulović
Ilustracije: Teo Bartulović
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2014 - All Rights Reserved!