RADNA AKCIJA: Još jedan vikend u rovovima :)

Written by Teo Bartulovic.

00 vraca sViše ni ne znam koji je ovo vikend za redom da ga provodimo radno na sjevernim padinama Biokova, nakon što smo detaljno obnovili najdužu i najzahtjevniju stazu pod našom upravom, svojevrsnu transverzalu koja iz Brzica preko Kaoca i Podršca vodi do Lokve sa novo markiranim odvojkom prema Radića stanovima usredotočili smo se i obnovili stazu koja Starog sela preko Dobrog dola i Vražjeg klanca vodi do možda i najupečatljivijeg biokovskog vrha Svetog Ilije. 

Osim prekrasnog pogleda koji puca na obje strane Biokova ovaj vrh krasi i prekrasna kamena kapelica koju su mještani Zagvozda obnovili odnosno ozidali iz temelja dvije tisućite godine. Iako je greben nešto niži, po slikovitosti stijena i širini vidika ne zaostaje nimalo za skupinom Sv. Jure, vidici su čak i atraktivniji zahvaljujući činjenici da  je Biokova tu najuža pa se pruža predivan pogled na obje strane, kako na sjevernu tako i na južnu stranu. 

Paralelno sa ovim aktivnostima odvijali su se i radovi na čišćenju ne markiranih staza prema Katušića stanu, sa Stražebnice preko Spilica do Kaoca, prema bunaru Plana, temeljito očišćeni bunari Prižmerovac, očišćene staza prema Gradskoj špilji na Župskom dijelu te zadnje ali ne manje bitno staza koja iz Milića vodi prema vrhu Sv. Jure. 

Zapravo svrha ovog članka nije da nabrajamo što smo napravili već da najavimo akciju za ovaj vikend. Naime osnovna ideja je da se okupimo ispred općine Zagvozd (preko puta nogometnog igrališta) u 07:00 sati gdje ćemo ujedno i održati kratki brifing, odrediti brojčano stanje te napraviti raspored. Nakon toga bi se autima prebacili do Svetog jure odakle bi krenuli prema prijevoju Turija. 

Ukoliko nas bude dovoljno a sve su prilike da će biti podijelit ćemo se u dvije grupe, jednu koja bi detaljno pročistila stazu i drugu koja bi obnovila markacije koje su ruku na srce u poprilično lošem stanju. 

Marendu je potrebno ponijeti svatko za sebe a nakon odrađene akcije večera će biti organizirana u Mušura kod Vinka 18:00 i stoga molimo sve koji nam se žele pridružiti da na anketi niže najave svoj dolazak kako bi se mogli logistički što bolje pripremiti. 

Molimo sve da sa sobom ponesu zaštitnu opremu i alat s kojim će raditi (rukavice, škare, kosor, pilu...i sl. ).

Za sva eventualna pitanja stojimo na usluzi, slobodno nam se obratite na brojeve telefona ili preko Facebook stranice. Unaprijed zahvaljujemo na, nadamo se, velikom odazivu!

Molimo vas da svakako potvrdite svoj dolazak bitno nam je kako zbog hrane tako i zbog prijevoza. Za sva eventualna pitanja stojimo na usluzi, slobodno nam se obratite na brojeve telefona ili preko Facebook stranice. Unaprijed zahvaljujemo na, nadamo se, velikom odazivu!

Dopredsjednik
HPD Sveti Jure Zagvozd
Teo Bartulović

Ovako je to izgledalo prošli put na istoj stazi

POVEZNICE

GPX: Milići - Očesci - Sv. Jure

Pravilnik o markiranju Hrvatskih planinarskih putova

Četverodnevni pohod na sv. Juru

Planinarski križ sa crkvice svetog Jure

Radiotelevizijski odašiljač Biokovo na Sv. Juri

Crkvica svetog Jure na Biokovu je na vrdolskoj strani

GPX: Turija - Sv. Jure - Lokva - Motika - Sv. Ilija - Bast - Dedići

cistoca s
Čisto sačuvaj čistim! Nečisto počisti! (click to enlarge)

Ukoliko primijetite eventualne pogreške i/ili imate sugestije za poboljšanje molimo Vas da nam iste dojavite ispunivši kontakt obrazac kojeg možete pronaći na našim internet stranicama u kontakt sekciji. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju. Za bilo kakva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte!


Autor: Teo Bartulović
Photo: Teo Bartulović
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2013 - All Rights Reserved!

dali svoj obol na ovogodišnjim pripremnim akcijama