Pripremni radovi za obnovu starog pastirskog stana Misjenu

Written by Teo Bartulovic.

00 vraca sPetanestak najvrednijih članova HPD-a se okupilo prošli vikend kako bi oprenijelo svaj potrebam materijal, vodu i alat potreban za obnovu starog pastirskog stana na Misjenu a sve na incijatiovu njegovog vlasnika Andrije Maslića.

Naime ponajvise zahvaljujuci ne odgovornim planinarima koji su koristili ovo sklonište na neadekvatan način isto je dovedeno u posve derutno, praktički neuporabljivo stanje.

Nemar i ne briga za tuđu imovinu ali i trud uložen prilikom prethodne obnove je nevjerojatna. Netko si je čak dao za pravo drvene lezajeve iskotisti kao ogrijev i zapali ih na kaminu a otkinuta metalana vrata i ostale stvari da i ne spominjemo.

Nažalost ovo nije izoliran slučaj i ne događa se samo na Biokovu i sve češće se mogu vidjeti apeli planinarskih društava da se planinarska skloništa održavaju urednim i funkcionalnim i da se barem ostave u stanju u kakvom su zatečeni pa se evo ovim putem i mi priključujemo tome.

Apeliramo na sve planinare ali i druge namjernike da se drže pravila da ono što je čisto osvae čistim a ono što je nečisto očisti. Što nas se više bude držalo ovog zlatnog pravila to ćer nam priroda, planine i skloništa biti urednija i svrsihodnija. 

Kako je izgledala akcija prijenosa materijala možete vidjeti u galeriji dolje niže a sama obnova kućice će se nastaviti ovisno o vremenskim prilikama ali i o vremenu našeg meštra od kamena i mistrije gospodina Stipe maslića

 

Senior editor: 
Teo Bartulovic

Ovako je to izgledalo prošli put na istoj stazi

POVEZNICE

GPX: Milići - Očesci - Sv. Jure

Pravilnik o markiranju Hrvatskih planinarskih putova

Četverodnevni pohod na sv. Juru

Planinarski križ sa crkvice svetog Jure

Radiotelevizijski odašiljač Biokovo na Sv. Juri

Crkvica svetog Jure na Biokovu je na vrdolskoj strani

GPX: Turija - Sv. Jure - Lokva - Motika - Sv. Ilija - Bast - Dedići

cistoca s
Čisto sačuvaj čistim! Nečisto počisti! (click to enlarge)

Ukoliko primijetite eventualne pogreške i/ili imate sugestije za poboljšanje molimo Vas da nam iste dojavite ispunivši kontakt obrazac kojeg možete pronaći na našim internet stranicama u kontakt sekciji. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju. Za bilo kakva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte!


Autor: Teo Bartulović
Photo: Teo Bartulović
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2013 - All Rights Reserved!

dali svoj obol na ovogodišnjim pripremnim akcijama