Galerija: Akcija čišćenja i uređenja staze Brzice - Lokva

Written by Teo Bartulovic.

U subotu se mala ali vrijedna skupina članova okupila u svitanje s nakanom da uredi, protrsi i pročisti svojevrsnu žilu kucavicu koja povezuje Biokovski south i north face, neki bi rekli lice i naličje dok sam ja skloniji konstataciji da se zapravo radi o dva lica, podjednako lijepa, svako na svoj način.

Naravno, govorim o stazi koja kreće iz Zagvoškog zaseoka Brzice i preko Kaoca, Ozdrvače i Podrašca vodi do planinarskog doma na Lokvi i koja je zbog uznapredovale vegetacije vapila za malko pažnje i iziskivala temeljito čišćenje što smo i napravili. Ekipa u sastavu; Ivica Buljubašić, Mateo Stapić, Frane Mucić, Miro Prodan i Teo Bartulović se oboružala do zuba i uhvatila u koštac sa vegetacijom koja se ove godine zbog nadasve povoljnijih vremenskih uvjeta posve otela kontroli i razbujala kao nikada do sada.

Nakon kratkog odmora i brzinske marende na Lokvi uzimamo alat u ruke i krećemo prema studencu. Iako nas je bilo relativno malo, bili smo tako nabrijani i osjećali se toliko moćno i spremno da smo pročistili i nemarkiranu stazu od Lokve prema Barišinoj torini da bi se onda sunovratili prema Studencu i krenuli sa čišćenje staze prema Podrašcu i dalje prema Ozdrvači i upravo ovaj dio do Ozdrvače se i pokazao kao najzahtjevniji i na njemu smo 'izgubili' daleko najviše vremena ali napravili i najveći posa'. Ono bila je milina okrenuti se unatrag i pogleda stazu protršenu u punom profilu sa trakom za pretjecanje kako ja volim reci :D

U Zagvozd se vračamo u popodnevnim satima više-manje svi 'ranjeni', na ovaj ili onaj način al' veseli to što smo usprkos svim otegotnim okolnostima, problemima sa pilom i svim ostalim ustrajali i priveli posao kraju. Naravno, sada slijedi još markiranje kad malko splasnu ove vrućine al' fizički najzahtjevniji dio posla je gotov i staza je spremna da prihvati planinare na skorašnjem tradicionalnom prekobikovskom hodočašću u Vepric.

Eh da, last but not the least, sljedeći vikend, tj. Subotu je hodočašće Svetom Roku pa koristim još jednom priliku da vas sve pozovem da nam se pridružite i iskoristite priliku da prisustvujete posljednjem hodočašću ove godine.

Eto, toliko za sad od nas uz par fotki da ne izgubimo običaj, al' ono ne očekivajte reviše radilo se i baš i nismo imali pd već mnogo vremena za fotkanje…

Akcija čišćenja i uređenja staze Brzice - Lokva

POVEZNICE

Kalendar aktivnostii

Hodočašće Svetom Roku na Biokovu

'KO OVO 'MORE PLATIT: Hodočašće i misno slavlje na Biokovskom vrhu Sveti Roko

Ukoliko primijetite eventualne pogreške i/ili imate sugestije za poboljšanje molimo Vas da nam iste dojavite ispunivši kontakt obrazac kojeg možete pronaći na našim internet stranicama u kontakt sekciji ili putem naše službene Facebook stranice. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.


Autor: Teo Bartulovic
Photo: Teo Bartulovic & Mateo Stapić
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2016 - All Rights Reserved!