Upoznajte istinsku raskoš Mont Blanc-a iz ptičje perspektive!

Written by Teo Bartulovic.


mont blanc lMontblanc International, njemački proizvođač pribora za pisanje, satova, nakita i kožne robe je u suradnji sa YellowBird-om napravio izuzetno zanimljiv virtualni pogled na Mont Blanc, najviši vrh planinskog masiva Alpa, visok 4810 metara a sve u cilju promocije njihove nove 'TRIBUTE TO MONT BLANC' kolekcije.

YellowBird-ov tim opremljen s posebnom Surround Video kamerom je preletio kompletno područje te je prekrasnu ljepotu planine i okolnih vrhunaca pretočio u interaktivni HD video koji zahvaljujući intuitivnim kontrolama i plutajućim interaktivnim točkama pruža sasvim novi pogled na najviši vrh Alpa smješten na granici Italije i Francuske.

U slučaju da imate nezasitnu želju za letenjem i niste imali prilike posjetiti Chamonix i uspeti se na Mont Blanc a voljeli biste, ili ste pak bili tu ali želite baciti oko na Alpe iz posve drukčije perspektive preporučujemo da posjetite ovu web stranicu i otisnute se na virtualni let preko jednog od najizazovnijih dijelova Evrope iz udobnosti vašeg doma.

Osim panoramskog (360°) preleta aplikacija korisniku omogućuje da tijekom 'leta' napravi fotografije te ih potom pregledati i podijeliti putem Facebook i na taj način postati 'Mont Blanc Summit' promotor.

Facebook interakcija, intuitivne kontrole, informativni hotspotovi te golema virtualna sloboda kretanja čine ovu web stranicu mjestom koje toplo preporučam da posjetite čak i ako Vam lokacija kao takva i nije toliko atraktivna.


mont blanc s


Mont Blanc je alpski masiv planinskog sistema Alpa najviši u Francuskoj i drugi po veličini u Europi, 4810 m (15,771 stopa). Na sjeverozapadnim obroncima su mnogobrojni ledenjaci, a najveći među njima ledenjak Mer de Glace, spušta se prema dolini Chamonix.

Dugo je godina navođen i kao najviši vrh Europe. Tumačenjima određenja Europe kao kontinenta od Atlantskog oceana do Urala i Kavkaza, koja su u posljednje vrijeme opet postala aktualna, Elbrus mu je oduzeo taj naslov.


Autor: Teo Bartulović
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2012 - All Rights Reserved!