Članovi HPD Čvrsnica Široki Brijeg na vrhu Sv. Jure

Written by Teo Bartulovic.

Kako su i najavili na našoj facebook stranici, prošle nedjelje članovi Hrvatskog planinarskog društva Čvrsnica Široki Brijeg njih 21, penjali su se na najveći vrh Parka prirode Biokovo – Sv. Jure.

Polazak iz Širokog Brijega je bio rano ujutro oko 5.30 kako bi se što prije stiglo na mjesta polaska pokraj Zagvozda. Nakon kratkog druženja u Imotskome dolazimo u Miliće (oko 500 n/m) gdje nakon opremanja i davanja nekih sitnih uputa, oko 7.30 polazimo ka vrhu Sv. Jure.

Vrijeme je bilo odlično dan kao stvoren za planinarenje. Planinarska staza bila je lijepo uređena i putem smo vidjeli lijepih stvari gdje su nas dojmila tri bunara kod kojih smo imali prvi kratki odmor.

Nakon kratkog odmora upućujemo se dalje prema vrhu te nakon izlaska iz šumovitog predjela napokon ugledamo ogromne repetitore na vrhu ispod kojeg nas je čekao strmi uspon na kojem smo ugledali i par divokoza. Nakon nešto malo više od 3 sata hodanja dolazimo do Sv. Jure (1762 n/m) gdje smo uživali u pogledu s jedne strane prema otocima i moru, a s druge strane prema vrhovima Čvrsnice, Vrana, Veleža i ostalih planina, te Buškog jezera.

Poslije odmora, jela i slikanja na vrhu i pokraj crkve Sv. Jure (1968 godine), polazimo natrag prema autima gdje nam je trebalo 2 i pol sata. Autor: ekspresno.info
Photo: ekspresno.info
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2012 - All Rights Reserved!