Akcija uređenja staze i obnove markacija na stazi Brzice - Kaoci - Lokva

Written by Teo Bartulovic.

00 vraca sDragi planinari, ljubitelji prirode i Biokova, Hrvatsko Planinarsko društvo 'Sveti Jure' iz Zagvozda Vas poziva da odvojite jedan dan i učinite dobro djelo za svoje društvo ali i za sve planinare koji planinare po Biokovu.

Planira se čišćenje i obnova markacija na svojevrsnoj žili kucavici koja povezuje Biokovski south i north face, neki bi rekli lice i naličje dok sam ja skloniji konstataciji da se zapravo radi o dva lica, podjednako lijepa, svako na svoj način.

Naravno, govorim o stazi koja kreće iz Zagvoškog zaseoka Brzice te preko Kaoca, Ozdrvače i Podrašca vodi do planinarskog doma na Lokvi i koja je zbog uznapredovale vegetacije vapi za malko pažnje i iziskuje temeljito čišćenje i obnovu markacije. 

Okupljanje svih volontera je ispred caffe bara Histrion u Zagvozdu u Čevrtak 20.08 u 05:00 sati gdje će se ujedno i održati krati brifing, odrediti brojčano stanje, napraviti raspored te svima biti izložen plan akcije nakon kojeg se polazi na Biokovo! 

Okvirni plan je da se nakon utvrđenog brojčanog stanja i dogovora autima prebacimo do doma pod Sv. Jurom i onda se preko Sedmine uputimo do Lokve odakle ujedno i krećemo u radnu akciju u smjeru Kaoca.

Po završetku akcije za sve sudionike je organiziran ručak na Zinzinoj staji i stoga molimo sve koji nam se žele pridružiti da po mogućnosti najave svoj dolazak kako bi se mogli logistički što bolje pripremiti. 

Molimo sve da sa sobom ponesu zaštitnu opremu i alat s kojim će raditi (rukavice, škare, kosor, pilu...i sl. ).

Za sva eventualna pitanja stojimo na usluzi, slobodno nam se obratite na brojeve telefona ili preko Facebook stranice. Unaprijed zahvaljujemo na, nadamo se, velikom odazivu!

Predsjednik
HPD Sveti Jure Zagvozd
Vedran Mlikota

Ovako je to izgledalo prošli put na istoj stazi

POVEZNICE

GPX: Milići - Očesci - Sv. Jure

Pravilnik o markiranju Hrvatskih planinarskih putova

Četverodnevni pohod na sv. Juru

Planinarski križ sa crkvice svetog Jure

Radiotelevizijski odašiljač Biokovo na Sv. Juri

Crkvica svetog Jure na Biokovu je na vrdolskoj strani

GPX: Turija - Sv. Jure - Lokva - Motika - Sv. Ilija - Bast - Dedići

cistoca s
Čisto sačuvaj čistim! Nečisto počisti! (click to enlarge)

Ukoliko primijetite eventualne pogreške i/ili imate sugestije za poboljšanje molimo Vas da nam iste dojavite ispunivši kontakt obrazac kojeg možete pronaći na našim internet stranicama u kontakt sekciji. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju. Za bilo kakva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte!


Autor: Teo Bartulović
Photo: Teo Bartulović
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2013 - All Rights Reserved!

dali svoj obol na ovogodišnjim pripremnim akcijama