Zanimljiva, ručno crtana, panoramska karta Biokova

Written by Teo Bartulovic.

Već sam pisao kako o digitalnim tako i o onim klasičnim kartama parka Prirode Biokovo al' sam pri tome zaboravio spomenuti možda i najzanimljiviju među njima, ručno crtanu i iznimno vizualno atraktivnu panoramsku (perspektivnu) kartu Parka prirode Biokovo.

Dakle ovdje se ne radi o klasičnoj topografskoj karti koju će te uvijek imati sa sobom i koja će vam olakšati orijentaciju na terenu već prvenstveno u vizualno atraktivnom i nadasve subjektivnom prikazu jednog od najljepših i najatraktivnijih dijelova jadranske obale.

Ova perspektivna karta Parka prirode Biokovo izrađena je na zahtjev Javne ustanove "Park prirode Biokovo", kao ilustracija i pomoć turistima i planinarima. Perspektivna karta je rađena ručno, s mnogo detalja, a model reljefa koji je poslužio kao podloga je izrađen pomoću računala.

Karta je bogato ukrašena ilustracijama flore i faune planine Biokovo te većine atraktivnih lokacija i vrhova te će kao takva u svakom istinskom ljubitelju boravka u prirodi probuditi želju za istraživanjem i to je jedini razlog zbog kojeg sam odlučio da je podijelim s Vama.

PERSPEKTIVNA KARTA PARKA PRIRODE BIOKOVO
perspektivna s

Autor: Teo Bartulović
Source: dr.sc. Marjan Sikora
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2012 - All Rights Reserved!