HPD Sveti Jure bogatiji za dva mlada speleologa pripravnika

Written by Teo Bartulovic.

HPD Sveti Jure je od srijede 13.05.2015 bogatiji za dva nova, mlada i nadasve perspektivna speleologa pripravnika (Frane Mucić i Mateo Stapić) koji su na domjenku u prostorijama PD Imber Omiš dobili uvjerenja o uspješnom završetku školovanja nakon što su u protekla dva mjeseca prošli niz praktičnih i teoretskih radionica te na kraju uspješno položili ispit i odradili završnu terensku vježbu.

Škola je provedena prema planu i programu Hrvatskog speleološkog saveza a vodila ju je Nina Marić instruktor speleologije KSHPS-a te speleolog Željko Marunčić 'Bospor' uz pomoć pripravnika iz HPD-a Sv. Jure Zagvozd, SAK Ekstrem-a i naravno SO PD Imber-a.

Ovime su se ujedno i stekli i svi potrebni preduvjeti za realizaciju inicijative za osnivanje Speleološko Odsjeka HPD-a Sveti Jure Zagvozd kako bi se obnovila i nastavila dugogodišnja tradicija istraživanja speleoloških objekata na ovim područjima koju je započeo Akademik Josip Roglić koji je davne 1934. godine istražio ledenicu Jarovu rupu a njen nacrt je ujedno i prvi poznati nacrt nekog speleološkog objekta na Biokovu.

Inicijativa za osnivanje odsjeka već neko vrijeme postoji u krugu nekolicine članova Društva koji su uočili mogućnost postupnog razvoja i popularizacije svih segmenata speleologije kroz različita predavanja, radionice te konstantnu aktivnosti u promicanju Biokova, njenih jedinstvenih ljepota, velikog bogatstva biljnih i životinjskih vrsta, ponikvi, vrtača, škrapa, špilja, ledenica, te nebrojnih kraških jama.

Ujedno koristimo priliku da čestitamo i ostalim polaznicima, Joki Milakoviću, Mireli Grgić i Matildi Raos na uspješnoj okončanom školovanju i nadamo se budućoj uspješnoj suradnji sa Cave Monsterima :D

Last but not the least, pozivamo sve koji bi se na bilo koji način željeli uključiti u rad speleološkog odsjeka da nam se jave putem web-a, Facebook-a ili e-maila....

DODJELA UVJERENJA

THE REST OF THE BEST :o]


skull 01 s

Ukoliko primijetite eventualne pogreške i/ili imate sugestije za poboljšanje molimo Vas da nam iste dojavite ispunivši online obrazac kojeg možete pronaći na našim internet stranicama u kontakt sekciji ili putem naše službene Facebook stranice. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.
so-cave-monsters-logo
U nastajanju ;) 
POVEZNICE

S.O. IMBER OMIŠ

Komisija za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza
Autor: Teo Bartulović
Photo: Teo Bartulović & Željko Marunčić 'Bospor'
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2015 - All Rights Reserved!