Reportaža iz Zagvozda sa pjevačima klape Biokovski slavuji u dnevniku HRT-a!

Written by Teo Bartulovic.

icon slavujiU Dalmatinskoj zagori, carstvu gange, rere i ojkavice - pronašli smo klapsku senzaciju. Šest djevojaka i jedan mladić, od 13 do 16 godina - to su Biokovski slavuji. Na tronu, kao najbolji u zemlji - već su dvije godine.

Dječja klapa Biokovski slavuji neobičan je ponos Zagvozda. Kažu da su im baš kamen i bura krivi za te moćne i grlene glasove. Gdje god su zapjevali, dogovorili su novi koncert. A nastupaju iskrenom, dječjom lakoćom, neprestano iznenađujući klape velikih.

Na videu niže možete pogledati prilog emitiran sinoć u sklopu središnjeg dnevnika HRT-a a kompletan prilog o klapi možete pogledati u srijedu 09.01. (danas) u emisiji "HRVATSKA UŽIVO" (HTV1 16:45).

Poslušajte Biokovske slavuje!

Govoreći o klapi važno je spomenuti da je na 4. Festivalu dječjih klapa, održanom u Zadru sredinom prošle godine na kojem je pred publikom i stručnim žirijem, te kumom Gradske knjižnice Zadar, Zlatanom Stipišićem Gibonnijem, zapjevalo 19 klapa, u kategorijama do 14 i do 16 godina iz Rijeke, Šibenika, Splita, Omiša, Blata, Zagvozda i drugih mjesta diljem Hrvatske, naša dječja mješovita klapa ''Biokovski slavuji'' osvojila prvo mjesto po ocjeni stručnog povjerenstva.

Osim što je već druga godina zaredom da naši mladi Zagvožđani osvajaju ovu prestižnu titulu, ono što čini ovu pobjedu još i značajnijom je činjenica da je festival zabilježio rekordan broj prijavljenih, 22 klape, 3 su nažalost odustale, no usprkos tome radi se povećanom broju klapa i znatno većoj konkurenciji nego ranijih godina. 

Više o klapi možete saznati na njenoj službenoj Facebook stranici.

Voditeljicu klape, prof. Nadu Prodan možete kontaktirati putem E-maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

slavuji konoba

Autor: Teo Bartulović
Source: HRT
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2012 - All Rights Reserved!