Tijekom potrage na Sv. Iliji ozlijeđen HGSS-ov član Ante Fedor Kukavica

Written by Teo Bartulovic.

cukopasa 00Ante Fedor Kukavica, član Planinarskog društva 'Imotski' i istaknuti član GSS-a, koji se uvijek bez pogovora odazivao na pozive u pomoć u svakoj prilici, bez obzira dali se radilo o izvlačenju bespomoćnih životinja iz Biokovskih jama i vrtača, spašavanja ljudi iz gorućih objekata ili sa strmih litica imotskih jezera, je u posljednjoj potražnoj akciji GSS-a nažalost i sam postao žrtvom.

Ante je teže ozlijedio rožnicu oka tijekom potrage za češkim turistom na području Svetog Ilije, a ozljedu je zadobio spuštajući se niz strmi procjep pri čemu se odlomila poveća kamena ploča.

Priroda ozljede je bila takva da se odmah vidjelo da je potreban žuran operacijski zahvat pa su ga kolege nakon što je spušten s planine, žurno prevezle do KBC-a Rebro u Zagrebu gdje bi danas trebao biti podvrgnut operaciji.

Obzirom da se u načelu radi o iskusnim planinarima koji se jako dobro snalaze u otežanim uvjetima djelovanja ozljede među gorskim spašavateljima razmjerno su rijetke, no nesreće se jednostavno događaju svakome pa i njima.

Sve što sada možemo napraviti je Anti uputiti riječi podrške uz nadu da će operacija proteći bez problema i želje da se opravi što prije i nastavi pomagati drugima sa jednakim entuzijazmom.


Autor: Teo Bartulovic
Izvor: HGSS over  Soundset
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2013 - All Rights Reserved!