Drage trekerice i trekeri otvorene su prijave za 7. Mosor Grebbening!

Written by Teo Bartulovic.

grebbening 00Počelo je proljeće, a samim time nam se bliži i novo izdanje Mosor Grebbeninga. Kao što već znate iz najave utrke, ovogodišnji 7. Mosor Grebbening je po prvi put kvalifikacijska utrka za "The North Face® Ultra-Traildu Mont-Blanc", te nosi 1 kvalifikacijski bod. Ove godine Mosor Grebbening se nalazi i u programu 2. festivala planinarstva u Omišu.

Po Mosoru,Omiškoj dinari,Poljičkoj planini i široj okolici ćete trčati,šetati i gubiti se 20.04. Kao i zadnjih godina start i cilj utrke će biti u autokampu Galeb u Omišu, a već standardno ćete se natjecati u tri kategorije: Ultra,Light i Jogging. Kako vam svaki put želimo pokazati neke nove dijelove našeg zavičaja, tako će i ove godine većina trase u pojedinoj kategoriji prolaziti novim terenima.

Jogging kategorija će se u cjelosti odvijati na Omiškoj dinari te će cijelom trasom pucati predivan pogled na more.Na Jogging kategoriju možete povesti i vaše malene planinare ukoliko imaju 10 i više godina i ukoliko ste stalno uz njih. Na Jogging kategoriji samostalno mogu nastupati natjecatelji s napunjenih 16 i više godina.

Light kategorija će biti kombinacija svih terena,dosta trčljiva i vremenski kraća od prethodnih godina.

Ultra kategorija je nakon prošlogodišnjeg brutalnog izdanja vraća u normalu. Po procjeni organizatora prvoplasirani će je bez problema odraditi za 7 sati. Da napomenemo kako će Ultra i ove godine imati vodeni zadatak. Prošle godine je to bio prelazak preko Cetine,a što će to biti ove godine,vidjet ćete 20.04. Jedno od glavnih obilježja ovogodišnje Light i Ultra kategorije je prolazak kroz stara Poljička sela i zaseoke, pa će se natjecatelji barem pogledom moći uvjeriti kako i gdje su nekada živjeli naši predci.

Zemljovidi utrke sa ucrtanim kontrolnim točkama za jogging kategoriju biti će objavljeni na našoj web stranici u srijedu 17.04.,za light kategoriju u četvrtak 18.04. a za ultra kategoriju u petak 19.04. u vrijeme početka prijava u 19:00.Napominjemo da svi natjecatelji na prijavama dobivaju zemljovid utrke.

Info i prijave

Prijaviti se možete isključivo putem službene web stranice organizatoraPlaninarsko-ekološke udruge "Gata",na kojoj možete pronaći Info dokumenat sa svim detaljnim informacijama vezanim za prijavu i ovogodišnji Grebbening.

Prijave su otvorene do nedjelje 13.04. nakon čega više ne zaprimamo On-line prijave. Nakon tog datuma moguće su prijave na kontakt mail ili mob. organizatora,ali ne garantiramo da ćete dobiti službenu majicu utrke, pa vas zato molimo da se prijavite na vrijeme.

Smještaj,prehrana i dodatne aktivnosti

I ove godine organiziran je smještaj po promotivnim cijenama u mobilnim kućicama u kampu Galeb i u apartmanima u blizini starta i cilja(kamp Galeb).Za sve informacije oko smještaja kontaktirajte na: Tel: 021 864 430; Email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ; Web :almissa-larus.hr; kamp.galeb.hr

Napomena za majice:

Svi natjecatelji koji su prošlih godina bili na Grebbeninguprimjetili su da Galeb-Omiš ima komodnije majice od većine ostalih proizvođača,tj. da imaju dobre stare veličine. Zato vam preporučujemo da naručujete manju veličinu od danas standardnih.

Ostalo:

Za sve natjecatelje koji nisu smješteni u blizini cilja,u suradnji sa kampom Galeb smo osigurali besplatno tuširanje u sanitarnim prostorijama kampa. Napominjemo svim natjecateljima da obavezno pročitaju pravila i propise Mosor Grebbeninga, da nakon eventualnih kazni ne bude-nismo znali. Za sve ostalo u vezi Grebbeninga pratite naš web trposnjik.com ili nas kontaktirajte na email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

grebbening 01


Autor: Teo Bartulović
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2012 - All Rights Reserved!