SATIRA: Tko normalan može živjeti o tom ZAGVOZDU, pitam ja vas??!

Written by Teo Bartulovic.

00Jučer smo se uselili u našu novu kuću u ZAGVOZDU, tako sam uzbuđen ovdje je tako lijepo, BIKOVO je prekrasno u jesen, jedva čekam da ga vidim prekrivena snijegom, OVO JE RAJ!

22th Listopad: ZAGVOZD, to je najljepša mjesto na svijetu, lišće je poprimilo sve one nijanse žuto narančaste boje. Danas sam bio na Biokovi, vozio sam se novo-probijenim šumarskim putem preko Biokova, vidio par magaraca i nekoliko divokoza, joooooojjjjjj tako su lijepe, to su najljepše životinje na svijetu, OVO JE RAJ, JA VOLIM ZAGVOZD...

01st Studeni: Si'sveti, kažu mi da će lov na DIVOKOZE početi uskoro. Ja ne mogu da zamislim da i’ko normalan može lutati po toj divnoj BIOKOVI samo zato da bi ubio neku od ovih divnih životinja, nadam se da će uskoro snijeg i da će ih on spriječiti u toj nakani.

27nd Prosinac: Noćas pao prvi snijeg, ustao i vidio da je sve prekriveno bijem prekrivačem, ZAGVOZD izgleda k’o KANADSKA razglednica, iziša' sam vani, nahranio mačke, malko se gruda, (ja pobijedio hehe) jedini problem što sam ponovo mora da očistim ispred kapije kad je proša' onaj Šići sa GRTALICOM, ovo je divan kraj, JA VOLIM, VOLIM ZAGVOZD.

01st Veljača: Noćas opet snijeg, opet prosa Šići sa GRTALICOM, zatrpa kapiju, ovdje je PREKRASNO, tabla sa natpisom ZAGVOZD je gotovo posve zametena snijegom, nevjerojatno, pravi WINTER WONDERLAND, jedino što sam malko umoran od lopatanja.

03rd Veljača: Neš’ vi'rovat al’opet snijeg, nisam moga izvest auto da odem na posa', ovdje je zaista PREDIVNO, samo NEĆU IMAT ZA KAVE SLJEDEĆI MI'SEC jer ne mogu ić' na posa', a i malko sam umoran od lopatanja i leđa me bole. Spustio se pješke na BUTIGU a oni cestari umjesto da čiste snijeg SIDE I PIJU KAVU U SUZANE, pobisnia' san ka' pas kad sam ih vidio. Al' štaš', šta je tu je, ako ništa drugo sad barem znam zašto ne mogu na posa', KOJE LINČINE.

Ice Age: Zagvozd od 01.02.2012 do 07.02.2012

05th Veljača: Prekrasno nedjeljno jutro, konačno provirilo nešto malo sunca, za nevirovat', cijeli dan pravio di'ci stazu za sanjkanje, di'ca vesela a ja mokar ko kokoš, a i ova lopata mi je lagano počela ić' na nerve, al' staš' od di'ce, mora sam im to napravit, obeća sam im da će se sanjkat svaki dan kad se preselimo u ZAGVOZD....

07th Veljača: Aaaaa, pa ne mogu virovat', ovo bijela dosada opet padala čitavu noć, dobio žuljeve od lopatanja a oni majmuni sa UNIOMOGON, oni kao da se kriju iza ćoška i čekaju da očistim ispred kapije, šupci. Da stvar bude još gora NEMA NIGDI KUPIT LOPATE, obiša ci'li IMOTSKI i nisam naša ništa, janjci jedne, to se ne može dogoditi u Kanadi!!!

08th Veljača: Noćas opet snijeg, ne izlazim iz kuće već 3 dana, osim što čistim ovo go*no kad prođe GRTALICA. Na kraju su me toliko zatrpali da sam zaglavio u brdu snijega, a onaj šupak MARIO MATIN nije tio stat dvi' miniute da mi sa ICEBEJCON očistit sni'g ispred kapije, a kažu da će noćas pasti novih 10-15 centi snijega.

09th Veljača: Proooognoza je bila LOŠA, palo je POLA METRA, joj ako 'vako nastavi pa neće se otopit do ljeta majke mi!! Grtalica se zaglavila, hehehe,  a onaj ŠIĆI doša kod GELSA da traži lopatu, GELS popizdio: 'Znaš li ti da sam ja slomio 6 lopata čisteći ta govna sto si nagura ispred mog ulaza' a bome malo je falilo da mu sedmu slomi o glavu.

Ice Age: Dan Jedanaesti - Kad se male ruke slože sve se može sve

10th Veljača: Nije bilo struje cilu noć, BRNASU se pokvario agregat, nisu ispekli ništa, a Lovrećani nisu dovezli kruh jer onaj neandertalac sa RALICOM ne radi ništa osim što ispija kave u Suzane i zatrpajte kapiju meni i Gelsu. Pa ne mogu virovat’ da nema mrve kruha na Butigi, em što moram lopatat po cili dan sad moram i GLADOVAT, ma ovaj fackin' ZAGVOZD je stvaaaaaarno PREDIVAN…..

11th Veljača: Mušurići i Alegići se hvale koliko ih ima i kako lopataju, koji luzeri, krče put ci'li dan i kupaju se u vlastitom znoju umi'sto da MARKO lipo zovne onog NEANDERTALACA SA GRTALICOM da im očisti put, nemoreš' fakin' belivit!!! Ma čudan je ovaj ZAGVOZD skroz, evo primjerice ona SANJA se vratila iz Njemačke prije par dana i još nije kavu platila, a sa arbajta došla, izgleda da ta Njemačka stvarno nije sto je nekad bila, hehehe.

12th Veljača: Napokon sam iziša iz kuće, i razočara se, VESE Suzani prodala MOJ BUREK (ovo joj nikad neću oprostit) a da stvar bude još i gora pri povratku udarim autom u DIVOKOZU na GOLUBINCINI?!! Otkud sad DIVOKOZA na GOLUBINCINI!? Pa te beštije treba riješit pod hitno, i tako i tako su umjetno implantirane u ovaj okoliš, ma što ih lovci ne pobiše jesenas.

13th Veljača: Šeste tradicionalne ZAGVOŠKE ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE na TURIJI (za one koji ne znaju to je tamo kraj Tunela prema Vrgorcu kod spomenika partizanima), ovi ljudi su bolesni, goli do pasa skaču po sni'gu (izgleda da nikoga ne bole, leđa, valjda su ovi ZAGVOZĐANI navikli na lopatanje) i ispuštaju neartikulirane krikove, mislim da PLAŠE DIVOKOZE. Kaže Tiho da su usput slavili i 101 RODJENDAN nekog HAJDUKA, al' taj HAJDUK niti je bio na slavlju, niti je skaka, glupo malo, a valjda je prestar za to, ILI GA BOLE LEDJA OD LOPATANJA!?!!

Ice Age: Dan trinaesti - Šeste Zagvoške zimske olimpijske igre @ -13,5 oC

14th Veljača: Sretno fackin' VALENTINOVO na MINUS DEVETNAESTIPO! Kažu da će sutra past još malo pahuljica, joj ako mi ikad padne ovaj neandertalac sa UNIMOGON u ruke, glavu ću mu otkinut, pa sto ne pospe vise soli po cesti da se ovo bijelo govno prije otopi. Istini za volju nije sve tako crno, danas iša na Posušje, ekipa sa onih OLIMPIJSKIH igara mi platila ručak u ANTIKA jer sam ih slikava sinoć, aj' BAREM NEKE KORISTI OD OVOG SNIGA!!!

15th Veljača: Kažu NA RADIO SPLITU da ce sutra opet padat?! What The Fuck?!? Pa to je i teoretski nemoguće, pa nismo u KANADI!!! Minus 25 jutros, ej MINUS DVADESETPET!! Ja nemorem' više, VADITE ME ODAVDE VAN, HOCU ZIMU DA PRESPAVAM!!!!

3rd Svibanj: Skupio nešto para od prodaje poklona koje sam dobio jučer za rođendan pa odveza auto do majstora da ispravi ono sto sam razbio klepio u DIVOKOZU, ili je pak bio MAGARCA, nisam više siguran, nevjerojatno koliko je ovo auto zahrđalo od soli sto je posipana svuda po cesti.

10th Svibanj: Čim završe tunel selim u MAKARSKU, ja ne mogu da zamislim da itko normalan može živjeti o ovom ZAGVOZDU, Kanada je California prema ovome.


Ukoliko primijetite eventualne pogreške i/ili imate sugestije za poboljšanje molimo Vas da nam iste dojavite ispunivši kontakt obrazac kojeg možete pronaći na našim internet stranicama u kontakt sekciji. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju. Za bilo kakva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte!


Autor: Teo Bartulovic
Photo: Teo Bartulovic
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2012 - All Rights Reserved!